При наличие на симптоми на обезводняване при децата, родителите незабавно трябва

...
При наличие на симптоми на обезводняване при децата, родителите незабавно трябва
Коментари Харесай

Предпазвате ли добре децата си в жегите

При съществуване на симптоми на обезводняване при децата, родителите неотложно би трябвало да се свържат с доктор. Това разяснява пред ДАРИК доц. Анелия Буева, народен съветник по детска нефрология и специалист по детски бъбречни болести, представено от Народоосвободителна въстаническа армия.

Тя изясни, че първите признаци за обезводняване са отпадналост и по-рядко уриниране. За да предотвратят прегряването, доцент Буева предлага родителите да изберат уместно облекло, да наблюдават за постоянно приемане на течности и да не не помнят слънцезащитните артикули. Хранителната диета също е от огромно значение.

Децата са много уязвими от летните горещини и са нужни съществени ограничения, с цел да ги предпазим от прегряване или обезводняване, подсети доцент Анелия Буева. 

Детето би трябвало да пие предпочитаните от него течности през целия ден, само че най-много заран преди да се изложи на слънце. Освен задължителната шапка на главата си, детето би трябвало да носи и подобаващи облекла.  " Трябва да са светли облеклата, не тъмни, и да са по-свободни към тялото ", поясни тя.

Доцент Буева препоръчва диета от по-леки храни, с по-малко месо и повече плодове и зеленчуци.   Трябва да се заобикаля излагането на слънце сред 12.00 и 16.00 ч. следобяд, когато слънцето е най-жарко. Препоръчителните часове за извеждане, изключително на напълно дребни деца, е заран до 10.00 ч. и вечер след 17.00 ч.

Според доцент Буева не е вярно децата да стоят на плажа през целия ден, въпреки някои родители да считат, че слънцето, вятърът и водата са потребни. Неправилното излагане на летните горещини е повода толкоз деца да се връщат заболели от морето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР